PHP v8: een vernieuwde website-taal met strengere eisen 

PHP is de technische scripttaal waarin websites zijn geprogrammeerd, zodat webservers ze begrijpen. Regelmatig zijn er PHP updates, de een ingrijpender dan de ander, die ‘op de achtergrond’ door ons voor jou wordt bijgehouden. De technische levensduur van de huidige versie 7 loopt binnenkort af.  In november 2022 is er een noodzakelijke, significante update-versie aanstaande: PHP versie 8. Deze versie is sneller en stabieler, maar ook kieskeuriger en strenger vanwege aangescherpte veiligheidseisen voor webhosts.
Alle, echt alle websites moeten over op PHP 8.  Ook jouw website moet overgezet worden van PHP v7 naar deze nieuwe standaard. Dit niet doen is echt geen optie: als jouw website niet overgaat naar PHP v8, maakt ze vroeg of laat grote kans onveilig te worden verklaard of dat delen van de website op een dag automatisch uitvallen. Dit staat geheel los van ons eigen stabiele CMS. 
 
Wat moet jij als klant doen?  
Technisch gezien: helemaal niets. Wij moeten aan het werk voor je, als je dat wilt. Wij moeten jouw website overzetten (migreren) naar deze nieuwe omgeving. Voor deze verplichte migratie is tijd nodig, inclusief een overnight in een testomgeving. De website is dan even tijdelijk onbereikbaar. 
In het kort omvatten onze werktaken:   

- inplannen van de transitie 
- maken van een complete back-up  
- plaatsen van de website op een aparte server in de PHP v8 omgeving 
- testen, testen en nog eens testen 
- terugplaatsen op haar oorspronkelijke omgeving. 

Wil je over op PHP 8 via ons?
Ben je een ambitieuze ondernemer in het MKB en wil je meer weten over PHP 8 of over online marketing in het algemeen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij begrijpen ondernemers en gaan graag het gesprek aan. Neem gewoon vrijblijvend contact met ons op.