Het gemak dient de mens tegenwoordig. Al is het alleen al om het aantal apparaten dat we gebruikten om bijvoorbeeld media te bekijken of dat we via een ingewikkeld postsysteem in brieven met elkaar communiceerden. Met het internet of things is er een aantal jaren geleden een start gemaakt met denkende apparaten waarvan we niet weten waar dit gaat stoppen.. 

Maar toch. We hebben in het verleden al vaker gezien dat een samenleving drastisch op z’n kop werd gezet door nieuwigheden, neem bijvoorbeeld de uitvinding van de auto die een wereld met paarden als dagelijks vervoer deed verdwijnen. Of neem de uitvinding van elektriciteit, het vliegtuig, de gloeilamp. Allemaal baanbrekende uitvindingen die de wereld deden trillen.   

Wat staat ons nog te wachten? Het vervangen van mooie uitvindingen gaat steeds sneller, ze worden daardoor ook steeds korter gebruikt. Neem de CD als geluidsdrager, die heeft zo’n 20 jaar meegedraaid maar de LP bestond al sinds 1948 en werd pas na zo’n 40 jaar verdrongen. De MP3 die de CD verdrukte, lag na 10 jaar al in coma door het verschijnen van de online streaming diensten. Daar zijn we tot nu toe nu nog steeds blij mee.

Op dit moment is er ook weer revolutie gaande in de digitale wereld en wel die van AI, Artificial Intelligence. Denkende en werkende computers waardoor de mens steeds minder zelf hoeft te doen. Robots die de ouderen in onze samenleving verzorgen. Algoritmes die behulpzaam zijn bij het online winkelen en digitale chef koks met de recepten van alle 3-sterren chefs ter wereld  in hun geheugen. 

Het gemak is er voor de mens. Alles is mogelijk, alleen het idee moet bedacht worden….. En daar zitten onze kansen. Alles begint bij dat idee. Al eeuwen. En dat zal nog wel een tijd zo blijven. Als het zaken doen betreft dan ga je dus voor mensen met ideeen, en het liefst goede. 

Laten we daarover eens een kop koffie drinken met elkaar. Neem gewoon vrijblijvend contact met ons op.

Benieuwd naar onze cases?

Onze cases bewijzen wat we zeggen. Klik hier