Onze Data studio dasboards tonen Google data zoals jij dat wilt

Leestijd: 3 minuten

Google stelt data ter beschikking over de Google prestaties van jouw website. Natuurlijk wil je hiermee je voordeel. Maar wel met die data die voor jou relevant zijn.

Data is er in overvloed

Google levert data over jouw webbezoekers in overvloed aan. Je wilt natuurlijk dat al die data op een overzichtelijke wijze getoond wordt in rapportages die jij goed kunt beoordelen, zoals in mooie tabellen of in grafieken of kaarten. En het liefst zo, dat je de rapportages kunt delen binnen je bedrijf met collega’s die misschien wat minder bedreven zijn in het bestuderen van complexe Google analyses maar wel de uitkomsten ervan goed kunnen gebruiken als management informatie.

Wij zetten voor een dergelijk “Google management informatie systeem” de dashboards van Google Data Studio in. Sommige dashboards zijn standaard als templates af te nemen, maar meestal stellen we de dashboards op maat in om alleen maar de meest relevante conclusies onder ogen te krijgen en om vervolgens daarop te kunnen sturen. 

Koppelingen met alle Google bronnen

Als we eenmaal het meest geschikte dashboard hebben ingesteld, stellen we de koppelingen (‘connectors’) in met de diverse Google bronnen zoals Ads, Search console en Analytics. Ook kunnen we er koppelingen met externe bronnen als LinkedIn en Facebook aan toevoegen.
Als we nog een technisch stapje verder gaan, dan kun je ook interne bronnen eraan koppelen als bijvoorbeeld bedrijfsdatabases CRM of HR.

De juiste filters en statistieken aanmaken

Zijn de koppelingen eenmaal gemaakt, dan kennen we er de juiste filters, dimensies en statistiekweergaves aan toe. De soorten en types dataweergave zijn hierbij ongekend. Diagrammen, kolommen, lijngrafieken, de grafische mogelijkheden om data letterlijk in kaart te brengen zijn bij onze Data Studio’s legio, waarbij ook het instellen van juiste periodevakken (datumbereik) vele weergave-opties kent. En dat alles ook in diverse talen, inclusief de Google data en campagneresultaten uit de betreffende landen.  
Vanzelfsprekend is het daarbij ook van belang een goede stijlvorm te kiezen, zodat de huisstijl van de weergaves past bij die van andere bedrijfsrapporten.
Dit alles (en meer) verzorgen we voor onze klanten, zodat de data indien gewenst live of middels periodieke rapportages, handmatig of geautomatiseerd gegenereerd wordt en getoond worden zoals jij dat wilt.

Goed instellen = de juiste analyse 

Hoewel alles wat Google ter beschikking stelt a priori bedoeld is om zelf te kunnen genereren en instellen, merken we dat wij als Google-specialisten onze klanten veel tijd en moeite besparen om een dergelijke Data Studios goed in te stellen en om vervolgens aan de hand van de getoonde informatie ook de juiste analyses op te stellen en de meest slimme vervolgstappen te bepalen.

----
Maak eens een vrijblijvende afspraak met ons voor een Data Studio demo. We verrassen je graag aangenaam met wat de beschikbare data van Google ook voor jouw onderneming kunnen betekenen, verwerkt in overzichtelijke dashboards. 
 Neem gewoon contact met ons op.

Benieuwd naar onze cases?

Onze cases bewijzen wat we zeggen. Klik hier  

Onze op maat gemaakte sites
hebben een vriendelijke prijs.

Neem contact op  

Onze op maat gemaakte sites
hebben een vriendelijke prijs.

Neem contact op