Door een kennisbank op je website te plaatsen kun je handig inspringen op alle zoekwoorden en je bezoekers antwoord geven op al hun vragen. Een goede kennisbank beantwoordt de vragen zo onafhankelijk mogelijk, zonder commerciële bijbedoelingen. Hoe relevanter en objectiever het antwoord of de uitleg is, des te interessanter en oprecht de bezoekers de website zullen vinden en des te meer Google dat waardeert: een kennisbank optimaliseert je SEO resultaten. 

De kennisbank beschermt de inhoud en heeft dubbele SEO waarde

De kennisbank behandelt alle basisbegrippen. Deze begrippen hoef je in de rest van je website dus niet steeds toe te lichten: meer uitleg erover in je website doe je eenvoudig door ze te voorzien van een interne link naar de kennisbank. Op deze wijze sneeuwen inspirerende pagina’s als nieuws of blogs niet onder met teveel tekst en uitleg en behouden ze hun inhoudelijke kwaliteit. 
Deze interne links hebben een extra waarde: ook Google begrijpt daardoor nog beter de relevantie van je webcontent en beloont de SEO waarde ervan met een hogere positie. 
Naast de gebruikte basistermen in je website kun je je kennisbank aanvullen met andere populaire zoekwoorden in jouw vakgebied en deze voorzien van een objectieve toelichting. Deze zoekwoorden zijn relevant (er wordt immers op gezocht) en ze worden door jou gedefinieerd en beantwoord. Google kan dit waarderen.    
Met een WIKI verhoog je zo op 2 manieren jouw SEO-resultaten.

Zorg voor een goede structuur in jouw kennisbank (WIKI)

De onderwerpen in je WIKI moeten hoe dan ook de juiste zoekwoorden bevatten.  Net als in een goede bibliotheek vereist een kennisbank vervolgens een goede en vooral logische structuur. Je kunt de begrippen bijvoorbeeld rangschikken op hoofdonderwerpen of op alfabetische volgorde. Het is aan jou om voor jouw eigen situatie een overzichtelijke methode te kiezen. Een mooi voorbeeld van een zo te noemen ABC-kennisbank is die van onze klant Smitveld vouwwagens.
 

Bezoektijden zullen toenemen, waardering stijgt

Het zoekniveau van de originele WIKIPEDIA zal je waarschijnlijk niet halen, maar door een goede eigen kennisbank op te zetten help je veel mensen die op zoek zijn naar jouw specifieke vakkennis maar niet (volledig) over de vaktaal beschikken. Het doel van een goede kennisbank is om zo toch de juiste bezoekers op jouw website te krijgen én te behouden. Het worden bezoekers, die je website langer bezoeken, meer waarderen en wellicht jouw website als hun kennisbibliotheek zullen gaan gebruiken. En Google zal die kwaliteit belonen.


----
Ben je een ambitieuze ondernemer in het MKB en wil je meer weten over een online kennisbank (WIKI) of over online MKB-marketing in het algemeen? Dan zijn wij voor jou het juiste online marketingbureau. Wij begrijpen ondernemers en gaan graag het gesprek aan. Neem gewoon vrijblijvend contact met ons op.

Benieuwd naar onze cases?

Onze cases bewijzen wat we zeggen. Klik hier