Zichtbaar blíjven

Maar omdat de zoektechniek bij Google zich razendsnel ontwikkeld ben je nooit klaar met het optimaal laten functioneren van je website. Het is een vorm van topsport en een kwestie van bijblijven: stilstand is achteruitgaan want anderen halen je zo in. Online zichtbaar willen zijn vergt een sportieve mate van discipline Is eenmaal een website gemaakt en live gezet, dan geldt voor een goede resultaten hetzelfde als voor het in goede staat houden van je auto: goed onderhoud is een keuze. Door de toename van de hoogwaardige robot-check ups door Google ben je met goed onderhoud nooit klaar om in goede conditie te blijven.

Content is King, maar Google leest niet.

We willen allemaal onze klanten goed informeren. We weten inmiddels dus wel hoe belangrijk goede teksten en afbeeldingen voor het succes van een website zijn en ook voor een gunstige positie in Google. Content is king. IJverig schrijven we ons daarom een slag in de rondte.  
Maar helaas, Google leest al die content niet. De robots van Google bepalen aan de hand van allerlei tekstcombinaties, sleutelwoorden, tags, metabeschrijvingen en HTML-elementen het onderwerp van elke pagina en kennen op basis van deze zogenoemde SEO factoren een mate van autoriteit toe aan je website. SEO vriendelijke teksten schrijven is hiermee ontwikkeld tot een soort van Google-art en is daarmee een professioneel schrijversvak geworden. Hoe meer je de content op de webpagina’s op de specifieke SEO-eisen van de robots afstemt, des te beter de zoekmachine je gaat “begrijpen” en je hoger rankt dan je concurrent. 
Het bijhouden van niet alleen klantvriendelijke maar ook van Google-vriendelijke content is daarmee bijna een dagelijkse taak geworden voor wie het succes van een website belangrijk vindt. En dit is slechts een begin, want er geldt voor Google meer dan alleen goede SEO content.
 

Ook een ijzersterke technische conditie van je website is essentieel

Naast SEO gunstige content checkt Google ook de technische conditie van de website. Om de beeldspraak van een auto er weer bij te nemen: veel van dit werk zit onder de motorkap van de website en hier stopt veelal de Google-kennis van menig ondernemer. Gelukkig zijn hiervoor onze I-tee marketing specialisten goed en actueel opgeleid. Wij analyseren op basis van periodieke audits de technische staat van jouw website en onderhouden haar vakkundig ‘achter de schermen’. Onze klanten hebben dit soort technisch onderhoud meestal niet eens in de gaten. Ze kunnen erop rekenen dat onze eigen website-monteurs al het noodzakelijke technische werk onder de motorkap zodanig uitvoeren datr de website helemaal APK-technisch in orde is. Hun website blijft mede dankzij een ijzersterke condtie de concurrentie voor.
 

Overzicht houden: met ons eigen i-cms hebben we alles onder controle.

Veel websites zijn uitgegroeid tot een complex geheel en veel zitten vol externe plug-ins. Deze plug-ins moeten ook weer ge-update worden. Dot soort onderhoud heeft zeker invloed op de algehele prestatie van de website. Probeer dan nog maar eens het overzicht te behouden. 
Bij I–tee kennen we deze kopzorgen niet. Ons grote voordeel is namelijk dat onze websites opgebouwd worden vanuit een en hetzelfde CMS: ons eigen i-CMS. Wij hebben onder de motorkap geen vreemde onderdelen, geen goedkope ‘huismerken’, geen kwetsbare, onveilige of instabiele open source modulen. Wij kennen geen exotische verrassingen. Onze websites zijn gewoon technisch in vorm. Bij ons zijn er geen vingerwijzingen naar andere leveranciers, geen kluitjes naar die naar riet gaan of andersom en sturen we klanten niet van een kastje naar de muur. Dat is een uniek, zorgeloos gevoel. Voor onze klanten én voor ons. De goede resultaten van de technische conditie van onze websites zijn daar dan ook naar.

Meten is weten

Om de conditie te meten hebben we een scala aan tools ter beschikking, waarbij het aloude credo geldt: Meten is Weten. 
We noemen een aantal van de meetinstrumenten op, die we inzetten om de resultaten van jouw website optimaal te monitoren en te verbeteren: Zoals het hoort bij dit soort algemene periodieke keuringen koppelen we aan de hand van objectieve meetpunten de staat van dienst van hun website terug aan onze klanten. Via overzichtelijk ingestelde dashboards tonen we aan waar technische vooruitgang is geboekt en waar nog verbeterpunten zijn. 

Onze rapportages geven veel inzicht in hoe gezond je website daadwerkelijk is en hoe zij maximaal  door Google beloond wordt. Het onderzoeken en afgeven van dit soort check ups geeft ons het gevoel als partners betrokken te zijn bij het (online) succes van onze klanten. We sleutelen dagelijks aan hun websites en online campagnes en stellen die bij aan de hand van de meest actuele factoren en algoritmes van Google. 
Stap voor stap benaderen we zo samen het beoogde doel: een hogere ranking, meer zichtbaarheid en meer conversie.
 

Contact opnemen

Voor een betere positie in Google gaat het om de juiste content en de juiste technische staat van de website. Als MKB ondernemer kun je beiden maar één keer goed doen. Besteed het daarom uit aan MKB online-specialisten, zoals bij I-tee media solutions. We noemen ons zelf niet voor niets ook dé rankingspecialist voor het MKB. 

PS wil je meer informatie over Google-eisen?

Wil je meer weten over de hoogwaardige eisen die Google aan websites stelt? Google dan gerust eens naar de vele voorwaarden en guidelines op 
https://developers.google.com/search/docs/beginner/get-started
en
https://developers.google.com/search/docs/advanced/guidelines/overviewBenieuwd naar onze cases?

Onze cases bewijzen wat we zeggen. Klik hier