Wat willen jouw webbezoekers nu precies van je weten, waarom en hoe vaak bezoeken ze je website, waar klikken ze op, welke informatie spreekt ze aan en wat overtuigt ze nu precies om tot een bepaalde conversie over te gaan? Als je hier zicht op hebt, dan kun je de ideale website ontwikkelen. Je zou daarom bijna een soort track & trace van elk bezoek willen hebben of een soort videoreportage van alle muisbewegingen van een bezoeker.

Volg het spoor van de muisklikken

Het programma Hotjar benadert deze wens voor meer feedback over alle muisklikken en scroll-bewegingen akelig nauwkeurig. Ze noteert welke webpagina’s bezocht worden en wat de bezoeker op elke pagina daadwerkelijk leest en wat ze ermee online doet.
Wanneer de gebruiker akkoord gaat met de cookies maakt Hotjar namelijk zogenoemde heatmaps aan. Deze heatmaps tonen ons aan op welke knoppen de bezoeker veelal klikt, welke ze overslaan, op welke afbeeldingen men klikt of waar men wellicht meer informatie verwacht. 
Maar Hotjar volgt ook de muisbewegingen (moves) van de bezoeker. Ze neemt aan dat een muisbeweging de ogen van een bezoeker zijn. Welke posities op het scherm bekijkt een bezoeker als eerste? Welke worden daarna gezien enzovoorts. De heatmaps registreren elke beweging. 
Ook kunnen we via Hotjar de scroll-bewegingen volgen. Een scroll-analyse leert ons bijvoorbeeld hoe ‘lang’ een webpagina maximaal mag zijn voordat de belangstelling ervoor verloren gaat. Met andere woorden tot hoever is de gemiddelde bezoeker bereidt te scrollen om de aangereikte informatie te zoeken of te lezen.
 

Hotjar beoordeelt jouw webdesign

Hotjar toont aan hoe rendabel het design van je website is. Krijg je eenmaal via Hotjar een goed beeld van het bezoekersgedrag van je doelgroep, dan kun je hier met je design op inspelen. Je kunt op basis van een Hotjar klik-analyse buttons verplaatsen naar goede klik-posities of daar extra buttons plaatsen of kunt afbeeldingen voorzien van de juiste doorklik-functies. De move-analyse doet je de informatie op je pagina in de meest logische kijk-volgorde plaatsen. De scroll-analyse bepaalt de optimale lengte van je pagina’s. Via zelfs een Form-analyse kun je zien welke velden gemakkelijk ingevuld worden en welke velden bijvoorbeeld een lastige drempel vormen voor een aanvraag. 
 

Is Hotjar min of meer verplicht?

Wij zelf gebruiken het woord ‘moeten’ niet zo snel, maar elke website met een webshop moet een Hotjar-analyse op de achtergrond ingesteld hebben. Maar niet alleen bij webshops, ook bij websites die meerder doelstellingen hebben, zoals een doelstelling om bestaande klanten te informeren of om met nieuwe relaties in contact te komen of om ook kandidaten voor nieuw personeel te werven, ook dan is Hotjar eigenlijk onmisbaar.     
Door de heatmaps en inzichten via Hotjar maken we jouw website gebruiksvriendelijker en nog slimmer. Samen begrijpen we de bezoekersroute op je website nog beter en bieden we de juiste informatie op de juiste posities in de juiste volgorde aan. 
Wij nemen dus Hotjar mee in al onze analyses voor beter presterende websites. We stellen haar op de juiste wijze in en bieden je de rapportages aan inclusief de aanbevelingen. Als ondernemer zie je met Hotjar hoe jouw doelgroep jou bekijkt! En soms is dat echt een eye opener!
 

De hotjarkleuren zeggen alles

Volg met Hotjar gewoon de kleurtjes op je webpagina's: rood is populair, geel en groen wat minder. Met de juiste analyse verbeter je zo je website op weg naar nog meer conversie.

Wil je ook zien hoe bezoekers jouw website bezoeken en welke lessen je daaruit kunt trekken?  Neem gewoon vrijblijvend contact met ons op.

Benieuwd naar onze cases?

Onze cases bewijzen wat we zeggen. Klik hier