Lokale zoekmachineoptimalisatie

Lokale SEO leidt tot meer bezoeken

Op het wereldwijde web staan is leuk, maar meer dan 80% van de webbezoekers zoekt graag naar een leverancier ‘om de hoek’. Met LOKALE zoekmachine-optimalisatie zorgen we ervoor dat bedrijven beter zichtbaar worden en blijven in hun eigen regio en directe omgeving.

Lokale SEO richt zich op het optimaliseren van de online aanwezigheid van een bedrijf in de eigen regio of plaats (het lokale servicegebied). Wanneer gebruikers lokale zoekopdrachten voor relevante producten of diensten invoeren, ook welk local search genaamd, worden de lokaalgerichte webpagina's weergegeven door zoekmachines (bron: wikipedia).

Wat houdt lokale SEO in?

De ranking voor lokaal zoeken omvat een soortgelijk proces als reguliere SEO, maar bevat enkele specifieke elementen om een bedrijf optimaal te ranken in de lokale zoekresultaten.
Wij gebruiken daarbij Local Pack-technieken als
  • Local business HTML script-instellingen
  • My Business (Mijn Bedrijf) van Google
  • Google Maps  (met alle benodigde informatie en beelden)
  • Snippet instellingen
  • Lokale reviews verzamelen en plaatsen
  • Lokale FAQ’s vermelden 
  • Lokale SEO landingpagina’s opzetten
  • Socials
Dit levert jou de gewenste extra online lokale zichtbaarheid op.

​Doe eens een local search check

Google eens een zoekvraag met de simpele toevoeging “in de buurt”. Wat toont Google en ben je tevreden over jouw ranking positie? 
Dus, doe een lokale check en scan jouw bedrijf op lokale vindbaarheid. Stel je Google Maps en jouw profiel in Google Mijn Bedrijf goed in. Vergroot je lokale online populariteit door slimme technische SEO-aanpassingen en stem je content af op jouw lokale betrokkenheid en de voordelen daarvan voor de lokale webbezoeker. In het algemeen geldt: focus op internet loont. Dus ook lokale zoekmachineoptimalisatie. 

Ben je ondernemer en wil je weten hoe wij ook voor jouw LOKALE sales waardevol kunnen zijn? Wij zetten lokale campagnes op, bouwen de juiste websites en maken je online lokaal beter zichtbaar. We bespreken alle mogelijkheden graag met je.

Onze op maat gemaakte sites
hebben een vriendelijke prijs.

Neem contact op  

Onze op maat gemaakte sites
hebben een vriendelijke prijs.

Neem contact op