Maak je website mobiel bereikbaar

Leestijd: 1 minuut

Steeds vaker worden websites mobiel bezocht. We zijn inmiddels gemiddeld ruim zestig uur per maand online met onze smartphone. Dat is twee uur per dag en daarvan brengen we de meeste tijd door op social media en met zoekopdrachten bij Google. Naast hoe belangrijk de vindbaarheid is van uw website, wordt het hebben van een website die geschikt is voor mobiel ook steeds belangrijker. 
Maar al te vaak zien we websites die mobiel zich maar moeilijk laten bekijken op een mobiele telefoon, laat staan dat contactinformatie prominent in beeld komt. Als de gebruiker de gegevens  eenmaal toch heeft gevonden, is direct telefonisch contact opnemen niet mogelijk omdat het telefoonnummer niet "aan te tikken" is.
Hiermee verlies je potentiële klanten. Voor veel ondernemers is een herontwerp van de website een grote stap, maar het aantikbaar maken van een telefoonnummer is relatief gezien een kleine moeite en het levert aantoonbaar meer conversies op.

Zet een bel-link achter je telefoonnummer
De ingreep zit hem in een aanpassing in de code van de website. Door van het telefoonnummer een link te maken, wordt het aantikbaar op de telefoon en kunnen bezoekers direct contact opnemen zonder eerst het telefoonnummer op te schrijven of door moeilijk te doen met kopieren en plakken in de nummerkiezer van de telefoon. Het handigheidje van de aantikbaarheid waardoor je direct kunt bellen, zit ingebouwd in alle mobiele browsers en voorkomt eventuele frustraties bij de gebruiker.

Helaas zien we ook dat websites die wel geschikt zijn voor mobiel niet over deze functie beschikken, zelfs bij grote bedrijven. Dat kan een keuze zijn, zoals dat waarschijnlijk het geval is bij de getoonde afbeelding, maar het verlaagt het gebruiksgemak van de website en is daarmee een aanval op de gebruikerservaring.
Ons advies: Verstop je niet, maak jezelf zichtbaar en maak jezelf bereikbaar.


Benieuwd naar onze cases?

Onze cases bewijzen wat we zeggen. Klik hier  

Onze op maat gemaakte sites
hebben een vriendelijke prijs.

Neem contact op  

Onze op maat gemaakte sites
hebben een vriendelijke prijs.

Neem contact op