Stap 1: we maken een online marktanalyse

Met onze hulp brengen we de zoekwoorden en engine prestaties van enkele directe concurrenten in beeld. Samen analyseren we hun strategie en met onze ervaring en wat goede wil kunnen we zelfs inschatten wat hun online budgetten zouden kunnen zijn. Daarnaast brengen we je op de hoogte van actuele online marktontwikkelingen, waarmee je online weer up-to-date bent. Met deze inzichten kun je je eigen budget en webdesign met een juiste positionering bepalen en prioriteit geven aan de juiste thema’s en zoekwoorden. Tip: onderzoek ook eens bij je klanten hun recensies van je website. Wat vinden zij van de huidige prestaties? Is de laadsnelheid in orde, is de gebruikersinterface klantvriendelijk genoeg, welke pagina’s zijn populair of welke verdienen juist meer uitleg of meer lees- of bestelgemak? Je klanten zullen je voorzien van een relevante feedback, waarmee we een keurige wishlist voor vernieuwingen aan jouw website kunnen opstellen.

Stap 2: we passen de juiste zoekwoorden toe

Samen stellen we een lijst op van de juiste zoekwoorden en verwerken we die in passende webcontent. We geven de juiste prioriteiten aan en controleren wekelijks de vindresultaten. Zo verbeter je aanmerkelijk de webresultaten en de beoogde conversie.

We starten altijd met een strategische sessie, daarmee brengen we jouw online doelen overzichtelijk in kaart.

Apurwa Peters - online business architect

Stap 3: we maken een overzichtelijke sitemap aan

Google beloont een keurige indeling van je pagina’s en overigens ook een overzichtelijke sitemap. Een dergelijke sitemap laat Google gemakkelijker je site te indexeren. We voegen daarom altijd de juiste Google vriendelijke sitemaps als HTML- en XML-versie toe aan je website. Vanuit de zoekwoorden zetten we de juiste paginatitels in en ondersteunen we die met de juiste title tags en meta-descriptions. Het gemak daarvan dient de bezoeker én Google.

Stap 4: we plaatsen actuele content, monitoren de prestaties en onderhouden ook technisch jouw website

Natuurlijk maken we een website die mooi is en er goed en modern uitziet. Maar bij ons gaat het vooral om de prestaties van diezelfde website. Om het plat te zeggen: wat levert die website op? Om de prestaties op je website continue te verbeteren testen we constant je website en analyseren we het webverkeer. We noemen ons daarbij graag dé rankingspecialist van het MKB, want we willen dat je zichtbaarder wordt in Google en dat je website authoriteit bij je doelgroep opbouwt, dat je doelgroep je website waardeert en regelmatig terugkomt. Samen houden we je website daarom goed bij. Meestal houdt dat in, dat we blogs gaan schrijven of landingspages. Hoe dan ook, we zetten de juiste middelen in om je klanten optimaal te informeren en vooral ook door zo Google-vriendelijk mogelijk te zijn. Daarom gaan we ook aan de achterkant van de website voortvarend te werk: we checken continue de technische staat ervan. Is het CMS goed ingesteld? Is de laadtijd nog OK? Wat zijn de bounce-rates? Waar komt het meeste traffic vandaan: van Google, via de social media of gewoon direct? Hoe lopen vervolgens de bezoekersstromen binnen je website? Welke knoppen zijn populair, welke niet en hoe moeten ze verbeterd worden? We hebben daarvoor de juiste scanprogramma’s om dit alles te monitoren en koppelen de resultaten ervan aan je terug via overzichtelijke dashboards. Zo blijf je met beide handen aan het stuur op weg naar een beter online resultaat.

Stap 5: we beveiligen je website maximaal

Het is een open deur dat je website veilig moet zijn. Dat geldt achter de schermen bij het voorkomen van datalekkages en dat geldt ook aan de voorkant van de website bij het aanbieden van een veilige gevoel bij je bezoekers. Ons duidelijke HTTPS-protocol helpt daarbij, maar ook het toepassen van formulieren die veilig te verzenden zijn en de wijze waarop omgegaan wordt met het omgaan van wachtwoorden en inloggegevens.
100% garantie kan niemand je geven en een heleboel valt of staat met een gezonde portie discipline, maar we begeleiden je maximaal voor een compliance verantwoorde internetomgeving.

---

Heb je interesse om eens te sparren over het optimaliseren van jouw website? Neem gewoon vrijblijvend contact met ons op.

Benieuwd naar onze cases?

Onze cases bewijzen wat we zeggen. Klik hier