Een SSL certificaat is noodzaak

Leestijd: 3 minuten

Wie veel WIFI werkt of wie zich aanmeldt voor een nieuwsbrief. Wie een webformulier invult. Bij al dit soort acties tlet een gwaarschuwd mens telt minimaal voor twee en ook safety first. Check of er sprake is van een SSL gecertificeerde verbinding. Hoe en waarom? Dat leggen we je hier graag verder uit.
SSL staat voor Secure Sockets Layer wat betekent dat er een beveiligde laag geplaatst wordt tussen een server en een internet browser waardoor de gegevens beveiligd worden. SSL certificaten maken gebruik van het https-protocol van de browser (via poort 443) wat de beveiligde verbinding tot stand brengt. HTTPS staat voor HyperText Transfer Protocol Secure. Dit is een manier waarmee een browser veilig verbinding kan maken met een website. Bij HTTPS zijn data en gegevens, welke uitgewisseld worden tussen bezoekers en een website, versleuteld. Dit ´versleutelen´ houdt in dat de gegevens, voorafgaand aan het verzenden, onherkenbaar worden. Dit wordt vervolgens weer omgezet nadat deze zijn aangekomen bij de bestemming, bijvoorbeeld na het invullen en verzenden van een webformulier. Bij HTTP is geen sprake van deze versleuteling. Hierdoor kunnen deze gegevens door kwaadwillende gemakkelijker onderschept en misbruikt worden. Doorgewinterde hackers zijn goed in het onderscheppen van gegevens waarbij we het vaak niet eens doorhebben, bijvoorbeeld als je op dezelfde wifiverbinding zit. Bij HTTPS kunnen hackers deze gegevens nog steeds wel onderscheppen, alleen kunnen ze er niks mee omdat ze geen sleutel hebben en het niet kunnen ontcijferen. 
Betere beveiliging van gegevensuitwisseling als het gaat om persoonsgegevens invullen of zelfs je aanmelden voor een e-mail nieuwsbrief. Bij HTTPS weten we daarnaast ook zeker dat de informatie die wordt teruggezonden van de website naar de gebruiker echt van de website komt en er niet mee gesjoemeld is.

Het geeft meer vertrouwen en converteert beter. Een extra voordeel als resultaat van betere beveiliging is dat het meehelpt om vertrouwen van websitebezoekers te winnen. In de Chrome browser staat het ´https://’ in het groen met daarvoor het woord ‘Secure’ en een groen slotje. Voor websitebezoekers geeft dit een professioneler en veiliger idee. Dus des te groter de kans dat ze geneigd zijn te converteren.

Het kan de CTR verhogen in de Google resultaten. Veel internetgebruikers kunnen HTTPS inmiddels herkennen. Bijna ieder internetbezoek gaat gepaard met een zoekopdracht op een van de zoekmachines, bijvoorbeeld Google. Google vindt het dermate belangrijk dat de gegevens goed worden afgeschermd, dat ze het ook in de zoekresultaten laten zien. Na het intikken van een zoekterm in Google krijgen we de resultaten pagina te zien. Ook hier is ‘https://’ zichtbaar bij websites met een HTTPS  verbinding:

Het is een ranking factor voor Google. In de SEO-wereld is dit inmiddels alweer enkele jaren bekend. Google heeft aangegeven dat een HTTPS-verbinding ook een factor is om hoger te ranken in de zoekresultaten. Dit betekent dat het uiteindelijk meehelpt om op hogere posities in Google terecht te komen.

Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) Tegenwoordig is het voor bedrijven verplicht de verzending of uitwisseling van persoonsgegevens via internet te beveiligen. Dit is opgenomen in de “wet bescherming persoonsgegevens” welke voortvloeit uit de Europese richtlijnen van persoonsgegevens.

Migreren naar HTTPS? Wij maken deze migratie graag voor u in orde.  Neem gewoon vrijblijvend contact met ons op.

Benieuwd naar onze cases?

Onze cases bewijzen wat we zeggen. Klik hier  

Onze op maat gemaakte sites
hebben een vriendelijke prijs.

Neem contact op  

Onze op maat gemaakte sites
hebben een vriendelijke prijs.

Neem contact op