Aandacht én relevant

Hiermee hebben we de eerste 2 uitdagingen voor een goede videoheader gelijk behandeld: het moet A. de aandacht vasthouden en B. relevant zijn. Daarnaast zijn er natuurlijk wel wat meer visuele voorwaarden aan te geven, ook technische, zoals de laadtijd voor het afspelen, de duur, of het toevoegen van geluid of teksten of subtitels. Dus, hoe gemakkelijk we ook allemaal een video denken te kunnen maken, onderschat het maken ervan voor zoiets belangrijk als je website niet.

Zonder het moeilijker te maken dan nodig, is het verstandig het maken van de video neer te leggen bij een online marketingpartner als i-tee media solutions. Wij nemen niet alleen de video’s op, maar editen en monteren ze zo, dat deze voldoen aan de eisen van een website.

Wanneer kies je voor een headervideo

Een goede headervideo toont wat niet met woorden en fotobeelden zijn uit te leggen. Een goed argument om te kiezen voor een video in de header is om uit te leggen wat het bedrijf nu precies in eigen huis doet. Je gunt de kijker bewust een kijkje in de keuken. Een ander argument is om op een goede manier de unieke sfeer van het bedrijf over te brengen.

Bij de montage van de opnames houden we onder meer goed rekening met de video-looping: de manier waarop de video zichzelf keurig herhaalt. Ook moet bij de montage rekening gehouden worden, dat wat de video overbrengt dat dat moet passen in het grote geheel van alle informatie. Het moet een aantrekkelijke preview zijn, dat moet verleiden tot een doorklik naar een juiste plek binnen de webs

Waar houden we nog meer rekening mee? 

Eenmaal besloten om een video toe te passen , geven we je enkele overwegingen mee die aan de opnames vooraf gaan:
  • Zorg bij de opnames dat wat je belangrijk vindt (bijna overdreven) sterk in beeld komt.
  • Vermijd té gedetailleerde beelden, die zeker op de mobiele website verloren zullen gaan.
  • Gebruik geen geluid en bepaal de juiste duur van de video zeer zorgvuldig, zodat het niet saai of een herhaling van soortgelijke zetten wordt.
  • Liever een kort en krachtige productie, dan lange en uitvoerige.
Bezoekers van de website zullen het zeker waarderen als ze zien dat er zorg en aandacht is besteed aan de opnames en de montage en de wijze waarop de video de website verrijkt. Het is bewezen dat de bewegende beelden langer herinnerd blijven, zeker als er een goede verhaallijn in zit.  Daar doe je het voor met een videoheader: het verhogen van een duurzame bezoekerstevredenheid, wat gewaardeerd moet worden met doorklik op een juiste call to action.
Dat dit werkt zien we terug bij de statistieken die we achter onze videoproducties plaatsen. 

Gebruik de videobeelden maximaal

Een mooie bijvangst is dat onze gemaakte video-opnames natuurlijk ook voor een wat meer corporate video gebruikt kunnen worden of voor korte video-teasers op Facebook en Instagram.

---
Interesse in een bedrijfsvideo?  Neem gewoon vrijblijvend contact met ons op.

Benieuwd naar onze cases?

Onze cases bewijzen wat we zeggen. Klik hier